Elitprov för stövare I Kolåsen

Packar för att agera jaktprovsdomare i Kolåsen på elitprov för stövare i tre dagar mån-ons. ut i skogen själv i morgon, f-n vad klockan går fort.


Harskogen med Nova 101026

Grått och frusen mark minusgrader som sedan blev plusgrader.

Ivan W och jag med Nova for på sösia för att släppa Nova, hon sökte bra och fartfyllt efter en stund så kom hon ej tillbaka vilket hon inte gör när det är slagarbete, hon reser en hare efter 40min slag arbete haren reser i väg söderut Nova tappar haren efter 30 min drev som hon söker till nära nog dötappt, då reser hon haren igen på nästan samma plats som den första driver den i dryga halvtimmen men då blir det dötappt på isbelagd grusväg.


Harskogen med Mira 10.10.20

Sol från en klarblå himmel, till att börja med sedan en iskall nordanvind med snö. jag tar med Mira till Håckren går en sväng på drygt 2 km men Mira hittar inget intressant ja tre korta drev på fågel men i övrigt så hände inget. Väldigt trångsökt.

Harskogen med Nova Masten Renfjället 10-10-19

Sol från morgonen –4 på natten regn senare på dagen.

Nils-Erik och jag med Nova for upp till masten på södra sidan Åresjön. Kopplet ströks kl. 08 30 Nova sökte villigt och bra fällde några väckskall på södra sidan tjärnen men sedan hämtade jag henne där för vi var rädd att det skulle bära iväg upp på fjället, släppte på nytt längre norrut sedan där ho fortsatte sitt sökande och även där hittade slag men ingen hare. Vi kopplade och bröt när det började att regna.

Harskogen med Nova 10.10.13

En regnig och grå dag for jag Med Nova upp till P-G för att släppa där vid Bölelogen, först gick ner mot älven sedan upp på andra sidan vägen där hon sökte bra hamnade uppe vid masten gick på slag länge men inget upptag så jag kopplade och gick sedan ner mot P-Gs domäner där jag släppte vid lerduvebanan Nova reste en hare där som det bar iväg till Gärdsåsen med då tog vi bilen dit kallade in Nova för att avbryta jakten p.g.a dåligt väder och drevet for iväg på fel mark.

Jaktprovsdomare

Varit i Lillholmsjö och agerat som domare på Stövarklubbens elitprov för jakthundar

RSS 2.0