Kallsjön från harjaktsskogen


I harskogen med Mira 10-11-17

En gråmulen dag minus 5 gr Bertil  ringde och ville jaga hare så Nils-Erik och jag med Mira for med stor glädje dit för att släppa ungtiken, vilket vi gjorde kl. 0900 gick upp över hans domäner, men haren har inte rört på sig mycket sedan snön kom, men kl. 11,45 rev hon i och for i väg med en hare och dötappt redan efter 20-25 min, vad är problemet?? För torr snö, eller vad? Dålig jakthund, neej hon kan det vet jag. Vi gick vidare och hittade nya harspår men Mira kände ingen lukt i dessa, kl. var nu närmare 14,00 så vi bröt och gick hemåt där Bertil och hans fru bjöd på kaffe och mjukstut,  jag tackar för en trevlig dag och gott fika. Ser fram mot flera gånger.

Eld för korvgrillningen snart klar


I Harskogen med Nova 10-11-16

En strålande dag med sol från en klarblå himmel och minus 5 gr. Nils-Erik och jag släppte Nova vid Emma och gick upp mot Lillstacka och vidare mot Bergflon Nova sökte bra men hittade ingen hare, men vi hade en härlig dag i strålande sol med grilleld och fika, så vi hade ju tur med vädret i alla fall.

Mira ute på myren


Harskogen med Mira 10-11-15

En vinterdag med 8 minus och ca:1 dm med snö, jag strök kopplet på Mira vid Emma hon reste en hare ganska omg. Som hon tappade uppe på myren nedanför Lillstacka jag försökte hjälpa henne men svårt eftersom det bara var kallsnö som gör att spåren rasar igen, vi gick vidare mot Gammtornet där hon reste en ny hare som hon sedan drev via Storåsmyren sedan förbi bakpasset och mot Sparvtjärnskojan där hon fick dötappt, jag kopplade henne på vägen vid Stortjärn när klockan började de lida mot skymning

På väg till Häraskogen

men bara älgspår.

I harskogen med Mira 10-11-09

En dag med väldigt låga moln nästan som dimma. P-A och Jag med Mira släppte Mira uppe vid Hallstatjärn gick mot skidstugan där hon reste en hare på myren som sedan for iväg efter 2-mila spåret för att lura Mira nere vid ett krondike hon sökte länge men icke det drevet varade i ca: timmen, då kallade jag in henne för att flytta oss och släppa på nytt där hon också reste en hare som drog i väg rätt norrut, den tappade hon uppe på ett berg där vi även försökte hjälpa henne, Mira hittade ett utspår som gick ner mot vägen där jag kopplade henne för klockan var mycket.. det drevet varade i 90 min. Det var nog en dag med väldigt dålig vittring, pga. Dimman.

Bildbevis ,hare på isig väg


I harsgogen med Nova 10-11-08

-14 gr från morgonen strålande sol jag, Ivan med Nova for till Cokakola passet och släppte Nova där samtidigt som jag gjorde upp en eld för att koka kaffe medans Nova söker hare, rätt som det var så reste hon en hare som drog 3 km efter vägen västerut, den haren lurade Nova så hon tappade den vi hämtade Nova med bil för att göra ett nytt släpp. Hon reste en ny hare på ungefär samma plats som förra, men den här gick betydligt trångare och kröp en hel del den haren höll hon i gång till full tid då jag kallade in henne, men fick ta mig till henne för att koppla Nova ville fortsätta med drevet


RSS 2.0